Skrapa skraplott

Skraplotter är så gott som alltid ”snabba” lotter, det vill säga lotter där man snabbt får veta om man vunnit och i så fall hur mycket. Detta skiljer dem från till exempel Svenska Spels Lotto där man kan få vänta flera dagar på att det ska bli dags för dragning. Ett annat drag som de flesta skraplotter har gemensamt är att det inte rör sig om någon särskilt komplicerad spelform utan något som man enkelt kan ägna sig åt utan att behöva lära sig avancerade regler. Detta är dock bara huvudragen och det finns givetvis skraplotter som avviker från normen och till exempel kräver olika strategiska överväganden.

Casino Bonus Betyg Recension Spela
unibet €150 3/5 Unibet Ladda ner
Scrach2Cash $100 3.5/5 Scratch 2 cash Ladda ner
karamba 2000kr 4.5/5 Karamba Ladda ner

På en skraplott är spelfältet täckt av en tunn ogenomskinlig hinna som måste skrapas bort för att man ska kunna se om det är en vinstlott eller nitlott. På vissa lotter finns flera olika fält att skrapa, till exempel ett fält där man skrapar fram sina bingobrickor och ett annat fält där man sedan skrapar fram bingonummer ett i taget för att se om man får bingo på någon av brickorna.

 
Den allra vanligaste typen av skraplott i Sverige är förmodligen Triss som funnits i Svenska Spels sortiment sedan 1980-talet. Triss har nio belopp som alla är dolda av skyddsfilm. Du skrapar bort all skyddsfilm för att se vilka nio belopp du fått på din lott, och om samma belopp dyker upp tre gånger har du vunnit detta belopp. Du behöver alltså inte välja ut vilka områden på skrapfältet som ska skrapas – samtliga nio belopp ska skrapas fram. Om du till exempel får 1 000:- tre gånger har du vunnit tusen kronor. Det här typen av skraplott där det gäller att få tre likadana belopp eller symboler finns inte bara hos Svenska Spel utan hos en lång rad speloperatörer världen över, både privata och statliga.